Descripció
Elaboració:
Temperi es verema de forma manual en caixes de 18 kg, amb lluna ascendent, dia flor/fulla. el samsó va ser encubat i fermentat en acer inoxidable a 20 ºC /22ºC i macerat amb les pells durant dos setmanes fins al final de setembre (descendent i flor), i es va descubar i
trasbalsar sense aprofitar les premses. la criança es fa en botes Saury de 300 litres, torrat mitjà (fons sense torrar). s’omple a principi de desembre (descendent, dia flor) i s’allarga la criança fins que l’agresta acidesa i l’estructura tànica del samsó se suavitzen. La clarificació és lleugera amb gelatina i no es filtra.
vi de parcel.la, amb ceps centenaris i que està elaborat amb la mínima intervenció.
Nota de tast:
Temperi, violeta és la definició cromàtica d’aquest vi, tant per la seva tonalitat de color com pel perfum floral intens que exhibeix aquesta carinyena. Les nombroses llàgrimes del Temperi tenyeixen la copa d’un grana violaci molt viu. Un ventall d’aromes florals sorprèn el nas, violetes, geranis i flor de taronger omplen la copa a l’inici del tast. En oxigenar el vi, el samsó treu caràcter i ens mostra la seva cara vegetal, fenc, tabac de pipa i fulla de llimoner agafen protagonisme, barallant-se amb les maduixetes de bosc o la cirera madura.
En boca, el Temperi és viu, fresc i espurneja joventut. La seva acidesa ressalta el seu perfil floral, jugant amb les notes balsàmiques en retronasal. Vainilla, cedre, tocs fumats són l’empremta de la criança en roure francès de torrat mitjà. El paladar s’omple amb tanins encara cruixents però madurs, que aporten junt amb l’acidesa un potencial de guarda extraordinari. Un vi que no s’oblida fàcilment!
Maridatge:
Temperi és perfecte a copes o amb carns vermelles, carns guisades, embotits o formatges, un vi polivalent que està bo de qualsevol manera.
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.