Descripció
Elaboració:
Mas d’En Compte blanc és un vi blanc cupatge de les varietats: Garnatxa Blanca (50%), Picapoll Blanc (25%) i Xarel·lo (25%). Els ceps de 30 anys d’edat, conreats en sòls de pissarra a 350-500 msnm, orientats principalment cap al nord-oest. s’elabora de manera tradicional i es verema entre l’última setmana de setembre i la primera d’octubre. La producció mitjana és de 1,5 kg per cep. després de la seva recolecció en caixes de 10 kg, es transporta al celler a on farà una maceració durant 1 dia amb la pell a temperatura controlada de fermentació de 15ºC. i després se li practicarà una criança de 9 mesos en en botes de 1-2-3 anys de roure francès (80%) i hongarès (20%) durant 9 mesos.
Nota de tast:
Mas d’En Compte blanc té va del color groguenc palla amb reflexes daurats. Al primer nas es passegen aromes cítrics i de fruita blanca amb tocs torrats, olor complexa i intensa, en boca és cremós, una mica salí i mineral, de llarga durada en el post-gust i d’estructura elegant, un vi rodó
Maridatge:
Vi potent i, molt gastronòmic, un vi que marida amb la vida i acompanyarà perfectament l’estona en que preparas l’àpad que servirà d’excusa per acabar l’ampolla. No cal dir que el marisc li va com anell al dit.
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.