Descripció
elaboració:
Només 960 ampolles
Verema manual en caixes de 20 kg. Seleccionat manualment en vinya i premsat directe. A diferència del mètode tradicional que s’utilitza per a l’elaboració del cava, aquest escumós està elaborat per el mètode anomenat ancestral. Aquí el most comença a fermentar en tines d’acer inoxidable i abans que la fermentació acabi, quan encara resten 20 gr/L de sucre natural del
raïm fermentables s’embotella, evitant que el carbonic pugui escapar i esdevenint en un producte escumós d’una sola fermentació, sense haver de tornar a afegir sucre industrial i llevats com si es fa per l’elaboració de Cava o Xampany. Criança mínima de 11 mesos en rima dins un cub i degorjat segons comanda.
nota de tast:
Color groc-verd intens. Hi predominen aromes de fruita blanca, com la pera, poma i préssec, barrejades amb notes de brioix per la seva llarga criança en ampolla abans de desgorjar. Bombolla molt fina i elegant amb una molt bona corona. En boca té una entrada fina i agradable amb el carboni molt ben integrat. En conjunt es un escumós fresc, llarg i elegant, molt varietal.
maridatge:
Aquest vi es vàlid per a pràcticament qualsevol moment i qualsevol àpat, també com a aperitiu i a copes.
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.