Descripció
elaboració:
Celler Cairons xarel·lo 2021 Només 1630 ampolles
Verema manual en caixes de 20 kg. Seleccionat manualment abans de ser derrapat. Maceració
pel·licular 24 hores a 10 graus. Fermentació primer amb dipòsits d’acer i després acaba fermentació en botes de castanyer de 400 L. Criança en botes de castanyer de primer any seguit d’una criança amb les lies fines durant 5 mesos de battonage.
nota de tast:
Celler Cairons xarel·lo 2021 té un color verd-groc pàlid, de caràcter afruitat en què destaca la fruita blanca, predominant la fruita d’os i pera dolça, i unes aromes minerals molt característiques d’aquest terrer. Tímidament sorgeixen notes a fusta complexe molt equilibrada que no amaguen la fruita. En boca mostra un gran potencial, entrada fina amb una sensació cremosa i ample, molt complexe i equilibrat.
És present una bona acidesa que li asegura una llarga vida, amb un punt d’amargor, tret característic del Xarel·lo, i un discret toc salí que li dóna volum i el fa més sobri.
maridatge:
Celler Cairons xarel·lo 2021 marida perfectament amb formatges frescos, cremosos i semis és ideal, també amb carns blanques i per a fer a copes.
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.