Description
Elaboració:
Iura negre és un vi amb criança de la DOQ Priorat amb un cupatge de 4 varietats, Garnatxa negra 30%, Cabernet Sauvignon 40%, Syrah 15% i Merlot 15%. Procedents d’una vinya de Gratallops, al bellmig de la comarca del Priorat, a la vora del riu Ciurana, de vinyes de més de 20 anys i plantades amb terra de llicorella. D’agriculutra ecològica i biodinàmica i de verema manual en caixes de 10 kg i vinificat amb la mínima intervenció. Elaboració i vinificació per separat de cada varietat en bótes de roure francès i tines. La ferementació s’inicia amb un agent de pre-fermentació espontani respecant els llevats autòctons de la regió. Premsat vertical suau. Criança en les mateixes bótes durant catorze mesos. Lleugera filtració abans de embotellar-lo. El vi resultant s’emmagatzema durant un mínim de catorze mesos abans de ser venut. Vi amb un llarg envelliment potencial.
Nota de tast:
Iura negre és de color granat intens. Aromes destacats de fruites negres madures com mores, prunes i cireres negres recolzades per aromes de pebre negre, toffee i cacau. En boca es percep una alta concentració de fruita, sabors de fruites madures madures del bosc com mores, grosella negra, silvestre baies i prunes. Final subtil especiat, notes de cacau i de pebre negre, mentol, farigola i oliva negra. Textura astringent, sobretot quan és jove, amb adherència tànnica i ben integrat, perfectament combinat amb fruita madura i frescor. Roure perfectament integrat. Un vi afruitat de cos mitjà per gaudir lentament a mesura que evoluciona en la copa cada cop més suau i rodó.
Maridatge:
Bk negre marida bé amb carn de vedella a la brasa, caça, plats picants i pasta preparada amb salses com com la bolonyesa. Formatges blaus i curats. Pernil curat i embotits. Perfecte amb pebrots vermells farcits de carn, llebre o perdiu en salsa d’escabetx, gall d’indi rostit, ànec amb taronja o amb salsa de fruits vermells.cria
Reviews
There are no reviews yet.