Description
elaboració:
Manyol negre jove prové de vinyes velles conreades i situades a Batea, municipi de la Terra Alta, a la província de Tarragona. Batea té unes fortes variacions de temperatura amb hiverns freds i estius calorosos i secs. La poca pluja i baixes produccions donen raïms molts especials amb una excel·lent maduració. Els sóls són calcaris generalment franc-argilosos de molt baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es desrapa i es guarda en tancs d’acer inoxidable per començar la maceració, La durada és de 7 dies a una temperatura d’entre 22 i 24°C, Una vegada acabada la maceració, el raïm es premsa, separant el vi de les baixes pressions del d’altes pressions anomenat “vi de premsa”, que no es destina per fer el vi Manyol. Una vegada acabada la fermentació es fan remoguts de les mares un cop per setmana per obtenir suavitat i greix, El cupatge és de les varietat Garnatxa Negra i Syrah, La durada de la criança amb les lies per la collita 2017 ha estat de 5 mesos.
nota de tast:
Manyol negre jove és de color vermell amb tonalitats violetes. L’aroma és una barreja de notes fruitoses (maduixes, cireres, préssecs vermells) i de notes florals (roses, violeta). Trobem matisos dolços (maduixes, caramel) El pas de boca és ample, estructurat, fresc i amb nervi gracies als seus tocs cítrics. Al final de boca ressalta la presencia de fruita madura i el llarg postgust. Temperatura aconsellada de consum 11 – 13°C. Volem un vi fresc, fàcil de beure en els mesos d’estiu i amb molta personalitat!
Manyol negre jove combina perfectament amb carns blanques i pasta o arrossos i per a fer a copes.
Reviews
There are no reviews yet.