El jardí dels sentits

Blanca Ozcáriz Raventós- Celler el Jardí dels Sentits

La fetillera del Penedès
Blanca Ozcáriz Raventós

La fetillera del Penedès

Sí, la Blanca és una fetillera, com si de pòcimes es tractés, manega els vins entre matrassos i recipients, i amb pipetes de vidre extreu de les botes la dosi exacte per a fer el tast, els encanteris que fa amb els seus vins arriben al cor dels qui la visiten i queden embruixats. Ella manega la finca, ella construeix els vins, ella ven i ella compra, com a bon capità porta fermament el timó del Jardí dels Sentits, el seu celler, deu ser que li ve de mena això de navergar per les vinyes, de fet el seu pare, com a bon basc era home de mar. Les seves finques són el seu Jardí i vessen de vida sobre un antic mar i les arrels dels ceps s’obren camí sobre un llit de fòssils milenaris que reïxen de terra amb la mateixa facilitat que les pedres calcàries que després dotaran de personalitat salina els seus vins.

La Blanca despren un aura de certa tranquil·litat, sembla una dona despistada i d’aire bohemi, potser herència de la seva mare, la Maria Raventós, qui amb 91 anys pinta astres, abstractes i al·lucinants, al final com en un complot astronòmic potser els cossos celestes que la seva mare dibuixa i la biodinàmica que flueix pels seus vins acaben convergint, al cap i a la fi quina diferènca hi ha entre pintar un quadre o transformar el fruit de la terra en vi? Ambdues fan art.

La blanca compta amb l’inestimable ajuda del Esteban un home fornit, de pell curtida i bruna, que tan bon punt adoba, com poda, com et fa una truita de de patata i ceba o de pebrot per acompanyar el tast.

La Blanca no es queixa gaire, de caire optimista, acaba de comprar un vell celler i ja imagina el futur, un futur amb més encanteris, i més vins, com els seus Misteriosos, dos escumosos el xarel·lo i el rosat i el Misteriós blanc Xarel·lo i el fantàstic negre Misteriós syrah amb criança. També dos ancestrals, els seus BB, rosat i blanc, tan màgics com divertits i dues obres mestres, el cava de llarga criança Viblioteca familiar, un homenatge al seu pare amb qui el va començar a elaborar, un cava que et deix embadalit, fora d’allò que és convencional, que no et deix indiferent, 10 anys dins d’una botella contenint un geni que quan surt t’embruixa per sempre, i per acabar el vi dolç en honor a la seva mare i a totes les dones, Mujeres y Sueños, que surtirà amb una etiqueta que reprodueix un gravat que dona nom al vi, fet per la Maria Raventós, dolç però no massa, suficient per a voler repetir una i altra vegada, bon company de formatges o xocolata.

I així és com en aquest llogarret del Penedès, la nostra druida, plena de saviesa, regala els seus vins al món, per que en fem delit, no sense llençar un crit a l’aire per a reivindicar la terra, que antiga i impertèrrita sustenta els nostres peus, per a que la respectem i la cuidem o com a mínim ho fem amb els qui la mímen i en tenen cura dia a dia, els nostres pagesos.

Blanca sempre seràs la nostra fetillera dels vins i esperem que segueixis enbadalint-nos amb el teu embruix!

Molta Sort et desitgem des de 7devins

Alguns dels seus vins: