Can Lleó de la Vilanoveta

Celler Can Lleó de la Vilanoveta

Celler Can Lleó de la Vilanoveta al bellmig del Penedès!
Aina Mariné

Una cambrilenca al Penedès

Can Lleó s'alça imponent al damunt d'un turonet, des d'on esguarda les vinyes colindants. Resisteix el pas dels segles al mig dels camps, quan t'hi acostes, la història et traspassa la pell i t'envolta pels quatre cantons.

Des de fa uns anys els propietaris de la finca situada al terme de Sant Martí Sarroca, l'Alberto Lleó i la Judith Balmanya, s'han proposat de rehabilitar les construccions, entre les quals hi destaca una capella del segle XVIII i la casa pairal, per tal de tornar a elaborar vi, com sempre s'havia fet.

Per això han aconseguit l'ajut de l'Aina Mariné, una jove enòloga cambrilenca amb les idees molt clares, que amb el recolzament d'en Joan Asens, enòleg de gran experiència, estan duent a terme una magnífica feina.

L'Alna ens va acompanyar a fer una visita al celler centenari, una casa forta i de parets fermes, impertèrrita al pas dels anys, hi destaquen l'obra vista i les voltes catalanes, fresca a l'estiu i templada a l'hivern, amb una inmensa cava al subsòl on els vins poden descansar sense haver d'aguantar el sorolls i tràfecs dels nostres temps. Han recuperat dipòsits d'obra i habilitat diferents espais deixant un celler encantador i meravellós i plè d'història.

Després el més important, el tast dels vins, frescos i naturals, de vinyes velles conreades de manera ecològica i elaborats amb la mínima intervenció humana. El Genuí macabeu blanc vinya les pedres i el Genuí garnatxa negra Casilla d'en Pep, vins joves d'agricultura ecològica, ben fets, naturals i per a tots els gustos i el parellada ancestral vinya Martra, un escumós ben sec i gatronòmic també natural formen la petita família de vins que aviat augmentarà amb l'arribada d'un altre blanc.

El projectes com aquest, plens d'il·lusió i amor pel territori, respecte al patrimoni i regeneració del teixit vitivinícola sense especul·lació, són els que més contribueixen a que la cultura que conforma el nostre país i caràcter, perduri i ens segueixi enriquint com ha fet amb el pas dels segles a la nostra terra.

A vinsinfinits.cat estem contents d'haver-los descobert i de ser al seu costat, i oferim els seus productes per aportar el nostre petit gra d'arena, a la conservació del sector agrícola.

Ànims i molta sort a Can Lleó de la Vilanoveta.

Els seus vins: