Celler Clos Pachem

Celler Clos Pachem DOQ Priorat, vins frescos i soprenents
Audrey-Garcia-clos-pachem-priorat-2
Audrey García

Aire fresc al Priorat

L’ Audrey ens saluda tot baixant les escales, ella s’ocupa del celler juntament amb el Pep Riba que també te cura de les vinyes, eixerida i amb un somriure als ulls ens mostra les curiositats arquitectòniques de la bodega i se’n sent orgullosa ja que el propietari (Michel Grupper ) va prendre la ferma decisió de cercar la sostenibilitat i l’ecologia, no només a les finques i en els seus vins, sinó també en el lloc on es vinifiquen, on es crien i on reposen esperant que arribi el moment per a ser degustats per nosaltres. L’edificació és una obra mestre de l’enginyeria, construida només amb materials sostenibles, ceràmica, ciment, fusta i ferro, formen un conjunt del tot armònic amb els vins que produeixen. L’Audrey formada en enologia a Burdeus i enginyera agrònoma, recalca sovint durant la visita que la feina que en Pep Riba va endegar i que junts porten a terme, era la de crear vins frescos i fàcils, fugint de les complexitats molt repetides en els vins del Priorat; I per això crien els seus vins en dipòsits de formigó, i sobre tot en recipients en forma d’ou, ja li deien a ´Burdeos que allò era un tonteria, fins que va arribar al Priorat i va posar en pràctica aquesta tècnica i se’n va adonar de que la geometria d’un dipòsit intervé directament en la manera com madura un vi i en els seus sabors, la dinàmica i el moviment durant l’evolució del vi son tan importants com la biodinàmica que apliquen quan els mouen, o els envasen o fan la verema, biodinàmics i ecològics, un projecte jove que vol donar i aportar coses una mica diferents a les que tradicionalment s’han fet en aquesta DO i creieu-nos que ho estan aconseguint. El jove Pachem, rodó i sorprenentment fresc per a ser un priorat, sense res de fusta i amb 12 mesos en ou de formigó, el Camí de la Mina, un cupatge al 50% de garnatxa criada en formigó i 50 % de carinyena criada en foudres de 500 litres que no permeten que la fusta sigui massa accentuada, i la joia de la corona el Planassos un monovarietal de carinyena criat 16 mesos en ou de ceràmica i un any en botella que està a punt per a sortir per primer cop al mercat, aquestes joies sumades al blanc Licos, de garnatxa blanca vinificat a la Terra Alta, conformen la seva petita producció de grans vins, delícies al paladar i la resta de sentits no es queden curts, aquitectura, enoturisme, sostenibilitat i sobretot ganes de fer coses noves i bé, sentirem molt a parlar d’ells i els desitgem molts èxits, que segur que vindran!
Moltes felicitats, salut i vi

celler Clos Pachem

Alguns dels seus vins: